Selecteer een pagina

 Woonboerderij Casa

Biedt ondersteuning bij wonen en werk, op weg naar zelfstandigheid.

In februari 2016 opgericht als Puur ervaren wonen in samenwerking met Ervaren dier. Ervaren dier is in 2015 gestart met begeleid wonen en heeft een inspirerende basis gelegd en gezorgd voor het Fase model die wij nog altijd volgens onze eigen visie gebruiken. De invloeden vanuit Ervaren dier en de samenwerking dragen bij aan een mooie ondersteuning in de behandeling en begeleiding van onze jongeren. Ervaren dier zet Paarden in bij de begeleiding. 

Wonen

Beschermd wonen bij ons is een traject naar veiligheid en zelfstandigheid in jezelf in 4 fases. Bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar die nu nog niet zelfstandig kunnen wonen en begeleiding nodig hebben op de weg daar naar toe…  Bij ons mag je een klein huisdier hebben, mits je hier goed voor kan zorgen.

Ben je bereid om dit te leren en durf je om hulp te vragen?

 

 

 

 

Wij zijn in de buurt en helpen jou als je aangeeft dat je hulp nodig hebt. Wij staan naast jou wanneer je steun nodig hebt. Ben je gemotiveerd om zelfstandig zaken op te pakken die horen bij zelfstandig wonen, heb je nog moeite met de vrijheid en verantwoordelijkheid die bij het volwassen worden hoort en overzie je nog niet het gehele huishouden, jouw financiën, school, huiswerk en dagstructuur?

Casa biedt pedagogische en psychosociale hulpverlening, ontspanningstherapie en maatschappelijk werk. Hierbij coachen wij naar een doel dat je hebt gesteld binnen jouw beperkingen en evt. daarbuiten. Iedereen heeft momenten dat het alleen niet lukt, dat je iemand nodig hebt die jou ondersteunt.

Recente Ervaringen 2021

Hier vertellen onze jong volwassenen hun ervaringen..., Link naar website Casa

“Goede begeleiding, je kan gewoon jezelf zijn, ze kijken me er niet raar voor aan dat ik trans-gender ben, je krijgt veel zelfvertrouwen erdoor, vriendschappen ontstaan, er is altijd overdag begeleiding op de dagbesteding in de keuken, bij het klussen en op de vrachtwagen en in de avond is er altijd begeleiding bij Casa en achterwacht daarna. Goede mensen…”

Gestart augustus 2019

Lily

ex-Bewoner fase 5 wonen plus

“Binnen gekomen als opstandige puber, waarin ik mezelf ben tegen gekomen. Samen met de begeleiding ben ik mezelf gaan herpakken om stap voor stap zelfstandig te worden. Door de doorgroei mogelijkheden bij La Luna Care, kan ik binnenkort naar de volgende fase met nog minder begeleiding. Dus van Puur ervaren wonen naar La Luna Casa. “

 

Gestart maart  2018 t/m maart 2020

 

Marielle

ex-Bewoner

“Ik vindt het heel erg fijn om bij La Luna Care te wonen, ik woonde eerst in een andere boerderij  van hun, met meer begeleiding, dat was minder fijn. In casa is het zelfstandiger. Ik kwam binnen als meisje die niet veel wist, nu ben ik zelfstandiger en leer ik veel. Ze behandelen je met respect, liefdevol en sluiten je in warme handen. Het voelt als een fijn welkom en fijne omgeving in een knusse boerderij die mooi wordt opgeknapt. Ze doen hun uiterste best om de cliënt te ondersteunen bij psychiatrische aandoening zoals in mijn geval, ik ben heel erg tevreden en blij en zou niet meer anders willen zolang ik dit nodig heb. “

Stephanie

ex-Bewoner fase 2

Ervaringen 2019/2020

 ” Ik vind het een leuke plek, want je kunt er je zelf zijn en je leert hoe je met dingen om moet gaan en zelfstandig te worden. Als je het niet weet dan kan je om begeleiding vragen en ook leer je veel van bewoners hoe zij dingen aanpakken..” Ik zit nu ook bij de clientenraad. 

Gestart juni 2019 t/m december 2020

Thanaya

ex-Bewoner

Binnen gekomen als en heel druk meisje die geen levensplan had en heel onzeker over het leven, over van alles gepraat en het gevoel gehad dat ik echt gehoord werd, elke dag liep ik weg van mijn problemen en liet ik het lot aan mijn gedachtes over zonder erover na te denken. Nu ga ik naar school, heb ik werk en het contact met mijn vader verloopt goed. Ik ben sinds ik hier woon enorm gegroeid in zelfstandigheid en in betere keuzes maken. Ik begrijp mezelf steeds beter en vraag hulp als ik mijn motivatie verlies. Ik ondersteun andere volgens de begeleiding met mijn energie. Ik ben tevreden en blij met deze keuze. Fijn om te voelen dat ik vertrouwen krijg om te ontwikkelen en hiermee steeds meer vrijheden verdien…

Esmee

ex-Bewoner fase 2

“Als 15 jarig puber “meisje” kwam ik bij hun wonen. Met trans-gender problematiek, een voogd en ouders die het lastig vonden om mij te ondersteunen. Het contact met mijn ouders bleef onder begeleiding en bij oma mocht ik altijd zijn. Kort na mijn verhuizing zijn we direct gestart met mij trans-gender traject en ben ik inmiddels officieel een man van 19 jaar. Mijn droom kwam uit en ik ben hierin onvoorwaardelijk gesteund en is het eigenlijk raar om te beseffen hoe ver ik al ben. Op hun dagbesteding heb ik geleerd om te werken en kwam ik tot de ontdekking graag weer naar school te willen. Ook dit is gelukt. Inmiddels woon in zelfstandig met ambulante begeleiding, kan ik altijd een beroep op ze doen en werk ik zelfstandig op een beschermde werkplek. Mijn financieen zijn op orde en ik heb geen enkele schuld. Hier ben ik trots op. Kortom voel ik mij heel prettig bij La Luna Care en heb ik alle fases doorlopen om te staan waar ik nu ben. Dankjewel 😘 zonder jullie stond ik niet waar ik nu sta…”

Gestart mei 2016 t/m december 2017

Leroy

ex-Bewoner Fase 5 ambulante begeleiding

“Een zeer ,hele goede en fijne begeleiding, hele lieve mensen en je woont hier met plezier, voelt je veilig en kunt gewoon jezelf zijn. Ik kan het iedereen aanraden om bij La Luna Casa te wonen. “

Gestart oktober 2018 t/m augustus 2020

Melanie

ex-Bewoner fase 5 ambulante begeleiding

    HKZ gecertificeerd

Cliënt tevredenheidsmeter

Dit wordt berekend op basis van een onafhankelijk onderzoeksbureau en onze eigen tevredenheidsonderzoeken. Voor deze gemiddelden nemen we de onderzoeken van de afgelopen 12 maanden.

Gevestigd in Medisch Centrum
Hoogezand-Sappemeer
La Luna Care, Erasmusweg 145
9602 AD te Hoogezand

Cliënt tevredenheidsmeter

Dit wordt berekend op basis van een onafhankelijk onderzoeksbureau en onze eigen tevredenheidsonderzoeken. Voor deze gemiddelden nemen we de onderzoeken van de afgelopen 12 maanden.