Woonboerderij Casa biedt ondersteuning bij wonen en werk, op weg naar zelfstandigheid.

 

Wonen

Beschermd wonen bij ons is een traject naar veiligheid en zelfstandigheid in jezelf in 4 fases in een grote woonboerderij gelegen aan een groot park en natuurgebied, dichtbij het station met directe verbinding naar Groningen. Bedoeld voor gemotiveerde  jongeren in de leeftijd van 16+ tot 27 jaar die nu nog niet zelfstandig kunnen wonen en begeleiding nodig hebben op de weg daar naar toe…  Bij ons mag je een klein huisdier hebben, mits je hier goed voor kan zorgen. Ook hebben wij dieren in en rondom de boerderij waar je voor mag zorgen.

Ben je bereid om dit te leren en durf je om hulp te vragen? Onze dieren helpen je mee. 

Wij zijn in de buurt en helpen jou als je aangeeft dat je hulp nodig hebt. Wij staan naast jou wanneer je steun nodig hebt. Ben je gemotiveerd om zelfstandig zaken op te pakken die horen bij zelfstandig wonen, heb je nog moeite met de vrijheid en verantwoordelijkheid die bij het volwassen worden hoort en overzie je nog niet het gehele huishouden, jouw financiën, school, huiswerk en dagstructuur? 

Elke week samen studeren, mindfulness yoga of paardrijles is ook mogelijk bij ons. 

Casa biedt pedagogische en psychosociale hulpverlening, ontspanningstherapie en maatschappelijk werk. Hierbij coachen wij naar een doel dat je hebt gesteld binnen jouw beperkingen en evt. daarbuiten. Iedereen heeft momenten dat het alleen niet lukt, dat je iemand nodig hebt die jou ondersteunt. Dat je motivatie even zoek is.  

Belangrijk is het om gezond te eten en veel buiten te zijn, hierin vinden we duurzaam en ideologisch voedsel belangrijk om jou te ondersteunen. 

Hieronder vertellen onze jongeren hun ervaringsverhaal.

“Floor vertelt”
Ik ben Floor en woon tussen de dieren waar ik ook me werk van wil maken. Ik doe de opleiding zelfstandig medewerker dierverzorging niveau 3 en heb hier het eerste jaar stage gelopen. Wat ik hier fijn vind is je mag huisdieren houden (ik heb 2 caviatjes en 2 hamsters) en de begeleiders helpen je mee om aan je doelen te werken.
Mijn doelen zijn om zelfstandig en onafhankelijk te zijn op een plekje van mezelf samen met me beestjes en een leuk sociaal netwerk en een fijne baan als ik mijn diploma heb gehaald.
Floor bewoner

“Roulan vertelt”

Hele mooie plek om te wonen, tot je rust te komen, ik zelf kan mij in heel veel verschillende dingen ontwikkelen en aan de slag te gaan met mijn doelen en toekomst. Hier leer ik hoe ik zelfstandiger kan worden en wordt met veel meer dingen geholpen zoals dagbesteding/ werkervaringsplaats en als ik niks te doen hebt overdag kan ik mee lopen in de boerderij de dieren verzorgen en ook wat bij kletsen het is altijd gezellig! Ook hebben ze een schoonheidssalon, ik kan veel leren daar en verschillende certificaten halen!

Ik hoop binnenkort te starten met de opleiding tot schoonheidsspecialiste en dan heb ik al een stageplek.

BTW De dieren hier helpen mij heel erg om te ontspannen en mij rust te vinden!

Inmiddels is Roulan gediplomeerd MBO 2 en gestart met de opleiding begeleider maatschappelijke zorg.

Roulan bewoner Fase 4

“Sunny vertelt”
Ik ben Sunny en ik wordt begeleid door La Luna Care sinds mijn 17e vanuit huis richting zelfstandigheid. Op mijn 18e ben ik bij casa gaan wonen, ook  om de relatie tussen mij en me familie sterker te krijgen en te verbeteren.
Ik heb in het verleden de opleiding van praktijkonderwijs afgerond net als de opleiding Assistent dienstverlening, hierbij heb ik samen met mijn begeleider een leuke stage bij een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang gevonden en daarna in een verzorgingstehuis bij de facilitaire dienst. Alles is gelukkig succesvol verlopen. Nu ga ik stage lopen bij La Luna Care op de dagbesteding voor mijn vervolgopleiding. Iets wat ik niet had verwacht is me gelukt. Wat ik hier fijn vindt is dat iedereen respectvol met elkaar omgaat, ik durf ook mezelf te zijn wat ik in het begin erg spannend vond.
Wat ik allemaal al geleerd heb is ik ben socialer geworden en ben meer open tegenover anderen.
Mijn doelen zijn om happy te zijn met wie ik ben,  zelfstandig en onafhankelijk te zijn op een plekje van mezelf.
Sunny bewoner

“Kimberly vertelt”

Ik kwam hier als verlegen en onzeker meisje die niet goed wist hoe ik alles goed moest oppakken, Vanaf december ben ik hier komen wonen en heb in deze tijd al veel geleerd. Er is een super fijne begeleiding aanwezig waar je goed je verhaal aan kwijt kan. Wat mooi is aan deze plek is dat je steeds meer gaat leren over de zelfstandigheid als je op je zelf gaat wonen en dat is super fijn! Ik leer nog steeds wat er allemaal om de hoek kan komen kijken over het zelfstandig wonen. Ik denk dat als ik niet bij La Luna Care zou wonen dat ik niet zoveel in het leven zou staan dan wat ik nu sta!

Kimberly bewoner ex-bewoner

“Roulan vertelt”

Ik kwam bij La Luna Care wonen en begon als dagbesteding client. Mijn epilepsie maakt dat ik altijd mensen om mee heen nodig heb, ooit hoop ik dat dit anders wordt. Ik stroomde al snel door naar een werkervaringsplek en toen heb ik besloten om mijn studie weer op te pakken. Ik mocht weer een stapje verder doen als stagiaire bij de dagbesteding als assistent. Wat ik vooral deed is onze cliënten ondersteunen met het uitvoeren van activiteiten, koffie en thee aanbieden, koken, en gasten helpen op onze prachtige camping!

Ik heb mijn stage en opleiding afgerond met een geweldige beoordeling en geslaagd als service medewerker breed. Omdat het zo goed ging met behulp van mijn begeleiding heb ik nu inmiddels een vakantiebaantje op deze prachtige plek en ga ik doorstuderen na de zomervakantie als begeleider maatschappelijke zorg, hiervoor zoek ik nog een stageplek.

Wat ik heel leuk vind aan mijn werk is cliënten helpen en hun blij zien als iets hun lukt en ik zie mijzelf daarin terug en natuurlijk onze lieve diertjes en het buiten zijn. Als ik niet kan helpen bij La Luna Care voelt mijn dag niet compleet.

Roulan bewoner

In februari 2016 opgericht als Puur ervaren wonen in samenwerking met Ervaren dier. Ervaren dier is in 2015 gestart met begeleid wonen en heeft een inspirerende basis gelegd en gezorgd voor het Fase model die wij nog altijd volgens onze eigen visie gebruiken. De invloeden vanuit Ervaren dier en de samenwerking dragen bij aan een mooie ondersteuning in de behandeling en begeleiding van onze jongeren. Ervaren dier zet Paarden in bij de begeleiding.

Ervaringen 2019/2020

“Goede begeleiding, je kan gewoon jezelf zijn, ze kijken me er niet raar voor aan dat ik trans-gender ben, je krijgt veel zelfvertrouwen erdoor, vriendschappen ontstaan, er is altijd overdag begeleiding op de dagbesteding in de keuken, bij het klussen en op de vrachtwagen en in de avond is er altijd begeleiding bij Casa en achterwacht daarna. Goede mensen…”

Gestart augustus 2019

Lily

ex-Bewoner

Binnen gekomen als en heel druk meisje die geen levensplan had en heel onzeker over het leven, over van alles gepraat en het gevoel gehad dat ik echt gehoord werd, elke dag liep ik weg van mijn problemen en liet ik het lot aan mijn gedachtes over zonder erover na te denken. Nu ga ik naar school, heb ik werk en het contact met mijn vader verloopt goed. Ik ben sinds ik hier woon enorm gegroeid in zelfstandigheid en in betere keuzes maken. Ik begrijp mezelf steeds beter en vraag hulp als ik mijn motivatie verlies. Ik ondersteun andere volgens de begeleiding met mijn energie. Ik ben tevreden en blij met deze keuze. Fijn om te voelen dat ik vertrouwen krijg om te ontwikkelen en hiermee steeds meer vrijheden verdien…

Esmee

ex-Bewoner

“Ik vindt het heel erg fijn om bij La Luna Care te wonen, ik woonde eerst in een andere boerderij  van hun, met meer begeleiding, dat was minder fijn. In casa is het zelfstandiger. Ik kwam binnen als meisje die niet veel wist, nu ben ik zelfstandiger en leer ik veel. Ze behandelen je met respect, liefdevol en sluiten je in warme handen. Het voelt als een fijn welkom en fijne omgeving in een knusse boerderij die mooi wordt opgeknapt. Ze doen hun uiterste best om de cliënt te ondersteunen bij psychiatrische aandoening zoals in mijn geval, ik ben heel erg tevreden en blij en zou niet meer anders willen zolang ik dit nodig heb. “

Stephanie

ex-Bewoner

“Binnen gekomen als opstandige puber, waarin ik mezelf ben tegen gekomen. Samen met de begeleiding ben ik mezelf gaan herpakken om stap voor stap zelfstandig te worden. Door de doorgroei mogelijkheden bij La Luna Care, kan ik binnenkort naar de volgende fase met nog minder begeleiding. Dus van Puur ervaren wonen naar La Luna Casa. “

 

Gestart maart  2018 t/m maart 2020

 

Marielle

ex-Bewoner

“Als 15 jarig puber “meisje” kwam ik bij hun wonen. Met trans-gender problematiek, een voogd en ouders die het lastig vonden om mij te ondersteunen. Het contact met mijn ouders bleef onder begeleiding en bij oma mocht ik altijd zijn. Kort na mijn verhuizing zijn we direct gestart met mij trans-gender traject en ben ik inmiddels officieel een man van 19 jaar. Mijn droom kwam uit en ik ben hierin onvoorwaardelijk gesteund en is het eigenlijk raar om te beseffen hoe ver ik al ben. Op hun dagbesteding heb ik geleerd om te werken en kwam ik tot de ontdekking graag weer naar school te willen. Ook dit is gelukt. Inmiddels woon in zelfstandig met ambulante begeleiding, kan ik altijd een beroep op ze doen en werk ik zelfstandig op een beschermde werkplek. Mijn financieen zijn op orde en ik heb geen enkele schuld. Hier ben ik trots op. Kortom voel ik mij heel prettig bij La Luna Care en heb ik alle fases doorlopen om te staan waar ik nu ben. Dankjewel 😘 zonder jullie stond ik niet waar ik nu sta…”

Gestart mei 2016 t/m december 2017

Leroy

ex-Bewoner

“Een zeer ,hele goede en fijne begeleiding, hele lieve mensen en je woont hier met plezier, voelt je veilig en kunt gewoon jezelf zijn. Ik kan het iedereen aanraden om bij La Luna Casa te wonen. “

Gestart oktober 2018 t/m augustus 2020

Melanie

ex-Bewoner

 ” Ik vind het een leuke plek, want je kunt er je zelf zijn en je leert hoe je met dingen om moet gaan en zelfstandig te worden. Als je het niet weet dan kan je om begeleiding vragen en ook leer je veel van bewoners hoe zij dingen aanpakken..” Ik zit nu ook bij de clientenraad. 

Gestart juni 2019 t/m december 2020

Thanaya

ex-Bewoner