Wie ben ik

Mecheline

Mecheline

 

 

Ik ben Mecheline Middel en ben in 2009 gestart voor mezelf omdat ik als hulpverlener en ervaringsdeskundige een visie ontwikkelde. Mijn achtergrond in de zorg en welzijn nam ik mee.  Verschillende opleidingen en cursussen volgde en ik biedt nu  mijn hulp aan als MBCT Psychosociaal hulpverlener. Op dit moment volg ik de opleiding HBO Social work.

La Luna Care werd geboren in 2009.

Ik ben gedreven, zorgzaam, oplossingsgericht,  belevingsgericht, puur en zie complementaire zorg als verbinding. Mijn holistische visie vraagt mij om altijd te blijven ontwikkelen in mijn passies maar met beide benen in de “Klei”. Naast mijn passie voor het buitenleven, onze camper, koken, de natuur, muziek, creatief bezig zijn met oude materialen, ondernemen, organiseren en dieren, besteed ik veel aandacht aan zelfvoorzienend leren leven en duurzaamheid. Wij eten zoveel mogelijk ideologisch en kweken in onze moestuin ook ideologische groente, fruit en kruiden.

 
Ik ben oprichter van La Luna Care en samen met mijn man Alex, oprichter van Woonboerderij Casa en sinds kort zijn we met onze dagbesteding beheerders geworden van Camping Luna de Rolke, recht tegenover onze woonboerderij. ♡

 

Alex

Alex

 

 

Ik ben Alex Middel en ben in 1988 gestart als ondernemer in het kappersvak. In 2012 heb ik mij omgeschoold tot Hbo Sociaal pedagogisch hulpverlener in de jeugdzorg. Inmiddels ben ik sinds 2015 directeur en hulpverlener bij La Luna Care.

Ik ben in staat om overzicht te creëren in gedrag, ik ben oplossingsgericht, puur en confronterend, ik heb doorzettingsvermogen en gebruik mijn eigen ervaring om jongeren mee te geven dat je je kunt ontwikkelen en mee telt. Motivatie is hierbij belangrijk en dit probeer ik te zoeken, ook als dit nog niet aanwezig lijkt. Ik sta met beide benen in de klei en ik sta naast onze jongeren. Onze huiselijke sfeer draagt bij aan veiligheid en het opbouwen van vertrouwen.

Daarnaast zijn onze dieren helpend en is dit een van mijn passies, naast kamperen, reizen, klussen en koken.

 

Samen met mijn vrouw Mecheline ben ik oprichter van woonboerderij Casa en bieden wij hier aan jongeren een  veilige plek in huiselijke sfeer en in de gezonde buitenlucht op ons terrein.

Harma

Harma

 

Mijn naam is Harma Bosma-Hooites. Ik ben werkzaam als Office manager en activiteitenbegeleider-assisitent bij La Luna Care.

Ik begeleid cliënten op de creatieve dagbesteding en ontvang samen met onze cliënten gasten op onze mooie idyllische camping.

Het mooie aan dit alles is dat je heel veel blije mensen ziet, en heerlijk buiten kan zijn.

 

Anne

Anne

 

Mijn naam ie Anne Merkuur en inmiddels werk ik al twee en een half jaar met ontzettend veel plezier en passie als Mbo 4 social work ambulant-, persoonlijk-, en groepsbegeleider bij La Luna Care. Toen ik begon als stagiaire merkte ik al snel op dat de korte lijntjes binnen ons kleinschalige team er mede voor zorgt dat elke cliënt echt gezien wordt. 

Wat ik het fijne vind aan mijn functie binnen La Luna Care, is dat er ruimte is voor ontwikkeling, creativiteit en voor wie je bent als persoon.

In mijn werk als hulpverlener merkte ik op wat het toepassen van creativiteit voor meerwaarde heeft in de begeleiding. Inmiddels volg ik de Hbo opleiding tot creatief therapeut.

Estelle

Estelle

 

Ik ben bij La Luna Care betrokken als zzp-er voor P&O- en beleidsvraagstukken en als JOB en budget coach. La Luna Care is altijd
in beweging, het is een dynamisch bedrijf waar inbreng van collega’s als positief wordt ervaren en
waar mogelijk tot uitvoer wordt gebracht. Ideeën worden gezamenlijk opgepakt en het hele team,
tezamen met de directie, werken met passie aan hetzelfde doel: de zelfredzaamheid en het welzijn
van de clienten vergroten.

Het team van collega’s is betrokken en enthousiast. Er wordt hard gewerkt, maar er is ruimte om te
lachen en te reflecteren. Er is vrijheid om op je eigen manier het gezamenlijke doel te bereiken.
Doordat de verschillende diensten binnen La Luna Care nauw met elkaar verweven zijn, maakt dat
het werken bij La Luna erg afwisselt is. De gemene deler hierin is dat het beleid bij alle onderdelen
gericht is op belang van de cliënt.
De cultuur, open-laagdrempelig- gelijkwaardig-hardwerkend-duurzaam-cliëntgericht, spreekt mij erg
aan bij Luna Care en maakt dat het werken voor La Luna Care elke keer een feestje is.

 

Ben

Ben

 

Mijn naam is Ben Lukje. Ik ben Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Social Work) en ben afgestudeerd in de richting jeugd. Daardoor ben ik dan ook SKJ geregistreerd.

Ik ben werkzaam binnen La Luna Care en woonboerderij Casa. Ik ben ambulant begeleider, waarbij ik cliënten begeleid die uiteenlopende zorgvragen hebben. Daarnaast werk ik bij Casa op de groep en ben ik persoonlijk begeleider/coach van verschillende jongeren.

Ook draag ik zorg voor het aanmeldingsproces van cliënten, onderhoud ik contact met ouders, gemeenten, voogden, collega-instanties en ben ik verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van zorgplannen & indicaties.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met de jongeren en cliënten, het samen naar oplossingen zoeken voor de obstakels in iemands leven en werken aan verandering. Om de voortgang te zien en om uiteindelijk zelfs afscheid te kunnen nemen.

Wesley

Wesley

 

Mijn naam is Wesley Peperkamp. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij La Luna Care als gedragswetenschapper. Als gedragswetenschapper werk je doorgaans vooral “achter de schermen” en eigenlijk alleen voor cliënten vanuit jeugdzorg, maar La Luna Care zet mij graag breed in. Zo begeleid ik mee bij onze beschermde woongroep, spring ik zo nu en dan bij op onze dagbesteding en begeleid ik ook eigen cliënten ambulant. Mijn hoofdtaak binnen La Luna Care blijft echter om het welzijn van alle cliënten in de gaten te houden en ons team aan begeleiders te ondersteunen.

Ik vind het belangrijk om cliënten in hun eigen kracht te zetten, hiervoor maak ik gebruik van oplossingsgerichte technieken. Mijn streven is altijd om mijn team en mij zo overbodig mogelijk te maken, door mensen te helpen om het juiste pad te vinden. Ik ben eerlijk en open naar onze cliënten, omdat ik dit ook van onze cliënten terug verwacht. Het valt of staat uiteindelijk allemaal met samenwerking.

Het fijne aan deze werkplek is dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan je taken en verantwoordelijkheden. Dit komt mede door de kleinschalige opzet, maar ook door de visie van de directie. Hierdoor heb je veel afwisseling in je werk en is er altijd ruimte om je verder te ontwikkelen.

Collin

Collin

 

Ik ben Collin Pollard, HBO social work begeleider i.o. Ik ben 7 jaar werkzaam bij La Luna Care waarvan 2 als ambulant-/groepsbegeleider op de dagbesteding en sinds kort op de woongroep en ambulant. In het werk heb ik de ruimte om mijn eigen visie te volgen, binnen de lijnen van de organisatie. Dit maakt dat ik gebruik kan maken van mijn kwaliteiten, bijvoorbeeld een luisterend oor bieden en een onvoorwaardelijke accepterende houding jegens de cliënten. Tevens heb ik de ruimte om mijn verbeterpunten te ontwikkelen.

De variatie en huiselijke sfeer binnen de organisatie maakt dat er veel ruimte is voor ontplooiing en feedback. Dit is iets wat ik dan ook zeer belangrijk vind voor de medewerkers en de cliënten. Kortom voelt La Luna Care als een tweede thuis.

Babet

Babet

 

Mijn naam is Babet. Ik ben werkzaam bij La Luna Care als activiteitenbegeleider op de dagbesteding en als woonassistent op de woonboerderij.

Ik heb 8 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. De eerste 5 jaar met volwassenen, daarna op een zorgboerderij met jongeren en mijn laatste werkplek was met kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een visuele en verstandelijke beperking.
Daarnaast ben ik zelf moeder van 3 jongens, 2 zijn volwassen en de jongste van 17 jaar heeft een ernstige meervoudige beperking. Daardoor weet ik uit ervaring hoe belangrijk goede zorg is. Maar ook hoe ingewikkeld soms. Nu maak ik de stap naar jeugdzorg, waar ik ontzettend veel zin in heb.

Wat mij gelijk opviel en aantrekt bij La Luna Care is de visie en werkwijze. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Iedereen in zijn eigen kracht zetten. Naast elkaar staan en saamhorigheid.
De sfeer, de cliënten en de prachtige pure uitstraling van het terrein/camping maken me erg blij.
Ik kijk ernaar uit om samen met de cliënten en collega’s een mooie tijd tegemoet te gaan.

Anneloes

Anneloes

 

Mijn naam is Anneloes en ik ben stagiair bij La Luna Care. Ik zit nu in mijn
tweede jaar Service, Welzijn en Zorg (AD) bij NHL Stenden. Een hele
brede opleiding, waar ik nog veel kanten mee op kan.

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, en zet dit dan ook graag in als
tool samen met de cliënten. Mijn eigen creativiteit uit zich vooral in
fotograferen, (water)verven en kaartjes maken. Ik vind het belangrijk om
een vertrouwensband op te bouwen en te kijken naar waar een persoon
behoefte aan heeft. Werken in de zorg vind ik ontzettend mooi omdat ik
er gelukkig van word om mensen te helpen.

Maaike

Maaike

 

●Hbo social work
●Ambulant begeleider
●Groepsbegeleider en docent mindfulness volwassenen en kinderen
●Huiswerkbegeleiding

Verhaaltje volgt nog.

Sunny

Sunny

 

Ik ben Sunny en ik wordt begeleid door La Luna Care sinds mijn 17e vanuit huis richting zelfstandigheid. Op mijn 18e ben ik bij casa gaan wonen, ook om de relatie tussen mij en me familie sterker te krijgen en te verbeteren.

Ik heb in het verleden de opleiding van praktijkonderwijs afgerond net als de opleiding Assistent dienstverlening, hierbij heb ik samen met mijn begeleider een leuke stage bij een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang gevonden en daarna in een verzorgingstehuis bij de facilitaire dienst. Alles is gelukkig succesvol verlopen. Nu loop ik stage bij La Luna Care op de dagbesteding voor mijn vervolgopleiding Helpende zorg & welzijn. Iets wat ik niet had verwacht is me gelukt. Wat ik hier fijn vindt is dat iedereen respectvol met elkaar omgaat, ik durf ook mezelf te zijn wat ik in het begin erg spannend vond.

Wat ik allemaal al geleerd heb is, ik ben socialer geworden en ben meer open tegenover anderen.
Mijn doelen zijn om happy te zijn met wie ik ben, zelfstandig en onafhankelijk te zijn op een plekje van mezelf.

Marije

Marije

 

Ik ben Marije Duijts, opgeleid als psychosociaal therapeut en begeleid mensen bij zelfontwikkeling, dit doe ik met ondersteuning van onze kudde paarden.

Paarden zijn de rode draad in mijn leven, ze zetten me dagelijks voor uitdagingen om van te leren. Ik ben dankbaar voor de mooie levenslessen die ze me bieden.

Confronterend, ontroerend en uiteindelijk altijd helend.

Het begeleiden van mensen in het ervaren van hun eigen kracht en de groei hier in zien maakt het werken met mensen en paarden tot een fijne bezigheid.

Vanuit La Luna Care is er de mogelijkheid om te werken met de paarden en mij.

Marjolijn

Marjolijn

 

Ik ben Marjolijn Blaauw- de Mik en al 30 jaar als zzp’er werkzaam in de zorg. Ik werk als Wijkverpleegkundige en daarnaast als Kwaliteitsconsultant, waarbij ik adviseer en toets op toepassing van wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk van de thuiszorg.

Ik vind het een voorrecht om te werken voor La Luna Care, omdat ik het belangrijk vind dat de cliënt centraal staat en dat er wordt afgestemd op en aangesloten bij de  individuele cliënt, om te kijken hoe deze maximaal tot z’n recht kan komen en er zo voor te zorgen dat de cliënt passende zorg en begeleiding krijgt.

Mecheline
Alex
Harma
Anne<br />
Estelle
Ben
Wesley
Collin
Babet
Anneloes
Maaike