Medewerkers

Onze medewerkers zijn allemaal gecertificeerd, gediplomeerd, geregistreerd en in het bezit van een VOG of ze zijn in opleiding. Ze volgen allen scholing om de deskundigheid te bevorderen en de zorg goed af te stemmen. Veiligheid staat bovenaan. Allen dragen hun werknemers-pas bij zich, zodat ze zich kunnen legitimeren aan de deur. Onze medewerkers zijn opgenomen in een scholingsplan met behaalde trainingen, scholing, cursussen en opleiding en hun wensen.

Mecheline

Mecheline

Directeur / HBO MBCT psychosociaal hulpverlener en HBO Sociaal werker i.o

 

Ik ben Mecheline Middel en ben in 2009 gestart voor mezelf omdat ik als hulpverlener en ervaringsdeskundige een visie ontwikkelde. Mijn achtergrond in de zorg en welzijn nam ik mee.  Verschillende opleidingen en cursussen volgde en ik biedt nu  mijn hulp aan als MBCT Psychosociaal hulpverlener. Op dit moment volg ik de opleiding HBO Social work.

La Luna Care werd geboren in 2009.

Ik ben gedreven, zorgzaam, oplossingsgericht,  belevingsgericht, puur en zie complementaire zorg als verbinding. Mijn holistische visie vraagt mij om altijd te blijven ontwikkelen in mijn passies maar met beide benen in de “Klei”. Naast mijn passie voor het buitenleven, onze camper, koken, de natuur, muziek, creatief bezig zijn met oude materialen, ondernemen, organiseren en dieren, besteed ik veel aandacht aan zelfvoorzienend leren leven en duurzaamheid. Wij eten zoveel mogelijk ideologisch en kweken in onze moestuin ook ideologische groente, fruit en kruiden.

Ik ben oprichter van La Luna Care en samen met mijn man Alex, oprichter van Woonboerderij Casa en sinds kort zijn we met onze dagbesteding beheerders geworden van Camping Luna de Rolke, recht tegenover onze woonboerderij. ♡

 

Alex

Alex

Directeur / HBO Sociaal werker i.o

 

Ik ben Alex Middel en ben in 1988 gestart als ondernemer in het kappersvak. In 2012 heb ik mij omgeschoold tot Hbo Sociaal pedagogisch hulpverlener in de jeugdzorg. Inmiddels ben ik sinds 2015 directeur en hulpverlener bij La Luna Care.

Ik ben in staat om overzicht te creëren in gedrag, ik ben oplossingsgericht, puur en confronterend, ik heb doorzettingsvermogen en gebruik mijn eigen ervaring om jongeren mee te geven dat je je kunt ontwikkelen en mee telt. Motivatie is hierbij belangrijk en dit probeer ik te zoeken, ook als dit nog niet aanwezig lijkt. Ik sta met beide benen in de klei en ik sta naast onze jongeren. Onze huiselijke sfeer draagt bij aan veiligheid en het opbouwen van vertrouwen.

Daarnaast zijn onze dieren helpend en is dit een van mijn passies, naast kamperen, reizen, klussen en koken.

 

Samen met mijn vrouw Mecheline ben ik oprichter van woonboerderij Casa en bieden wij hier aan jongeren een  veilige plek in huiselijke sfeer en in de gezonde buitenlucht op ons terrein.

Harma

Harma

MBO officemanager en woonassisitent/groepsbegeleider

 

Mijn naam is Harma Bosma-Hooites. Ik ben werkzaam als Office manager en activiteitenbegeleider-assisitent bij La Luna Care.

Ik begeleid cliënten op de creatieve dagbesteding en ontvang samen met onze cliënten gasten op onze mooie idyllische camping.

Het mooie aan dit alles is dat je heel veel blije mensen ziet, en heerlijk buiten kan zijn.

 

Wesley

Wesley

WO Gedragswetenschapper-Psycholoog jeugd

 

Mijn naam is Wesley Peperkamp. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij La Luna Care als gedragswetenschapper. Als gedragswetenschapper werk je doorgaans vooral “achter de schermen” en eigenlijk alleen voor cliënten vanuit jeugdzorg, maar La Luna Care zet mij graag breed in. Zo begeleid ik mee bij onze beschermde woongroep, spring ik zo nu en dan bij op onze dagbesteding en begeleid ik ook eigen cliënten ambulant. Mijn hoofdtaak binnen La Luna Care blijft echter om het welzijn van alle cliënten in de gaten te houden en ons team aan begeleiders te ondersteunen.

Ik vind het belangrijk om cliënten in hun eigen kracht te zetten, hiervoor maak ik gebruik van oplossingsgerichte technieken. Mijn streven is altijd om mijn team en mij zo overbodig mogelijk te maken, door mensen te helpen om het juiste pad te vinden. Ik ben eerlijk en open naar onze cliënten, omdat ik dit ook van onze cliënten terug verwacht. Het valt of staat uiteindelijk allemaal met samenwerking.

Het fijne aan deze werkplek is dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan je taken en verantwoordelijkheden. Dit komt mede door de kleinschalige opzet, maar ook door de visie van de directie. Hierdoor heb je veel afwisseling in je werk en is er altijd ruimte om je verder te ontwikkelen.

Estelle

Estelle

WO P&O manager

 

Ik ben bij La Luna Care betrokken als zzp-er voor P&O- en beleidsvraagstukken en als JOB en budget coach. La Luna Care is altijd in beweging, het is een dynamisch bedrijf waar inbreng van collega’s als positief wordt ervaren enwaar mogelijk tot uitvoer wordt gebracht. Ideeën worden gezamenlijk opgepakt en het hele team,

tezamen met de directie, werken met passie aan hetzelfde doel: de zelfredzaamheid en het welzijn
van de clienten vergroten.

Het team van collega’s is betrokken en enthousiast. Er wordt hard gewerkt, maar er is ruimte om te
lachen en te reflecteren. Er is vrijheid om op je eigen manier het gezamenlijke doel te bereiken.
Doordat de verschillende diensten binnen La Luna Care nauw met elkaar verweven zijn, maakt dat
het werken bij La Luna erg afwisselt is. De gemene deler hierin is dat het beleid bij alle onderdelen
gericht is op belang van de cliënt.
De cultuur, open-laagdrempelig- gelijkwaardig-hardwerkend-duurzaam-cliëntgericht, spreekt mij erg
aan bij Luna Care en maakt dat het werken voor La Luna Care elke keer een feestje is.

 

Ben

Ben

HBO Sociaal werker jeugd

 

Mijn naam is Ben. Ik ben Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Social Work) en ben afgestudeerd in de richting jeugd. Daardoor ben ik dan ook SKJ geregistreerd.

Ik ben werkzaam binnen La Luna Care en woonboerderij Casa. Ik ben ambulant begeleider, waarbij ik cliënten begeleid die uiteenlopende zorgvragen hebben. Daarnaast werk ik bij Casa op de groep en ben ik persoonlijk begeleider/coach van verschillende jongeren.

Ook draag ik zorg voor het aanmeldingsproces van cliënten, onderhoud ik contact met ouders, gemeenten, voogden, collega-instanties en ben ik verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van zorgplannen & indicaties.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met de jongeren en cliënten, het samen naar oplossingen zoeken voor de obstakels in iemands leven en werken aan verandering. Om de voortgang te zien en om uiteindelijk zelfs afscheid te kunnen nemen.

Anne

Anne

MBO Sociaal werker HBO Creatieve therapie i.o

 

Mijn naam ie Anne Merkuur en inmiddels werk ik al drie en een half jaar met ontzettend veel plezier en passie als Mbo 4 social work ambulant-, persoonlijk-, en groepsbegeleider bij La Luna Care. Toen ik begon als stagiaire merkte ik al snel op dat de korte lijntjes binnen ons kleinschalige team er mede voor zorgt dat elke cliënt echt gezien wordt. 

Wat ik het fijne vind aan mijn functie binnen La Luna Care, is dat er ruimte is voor ontwikkeling, creativiteit en voor wie je bent als persoon.

In mijn werk als hulpverlener merkte ik op wat het toepassen van creativiteit voor meerwaarde heeft in de begeleiding. Inmiddels volg ik de Hbo opleiding tot creatief therapeut.

Collin

Collin

MBO groepsbegeleider en HBO Social work i.o

 

Ik ben Collin Pollard, HBO social work begeleider i.o. Ik ben 7 jaar werkzaam bij La Luna Care waarvan 3 jaar als ambulant-/groepsbegeleider op de dagbesteding en sinds kort op de woongroep en ambulant. In het werk heb ik de ruimte om mijn eigen visie te volgen, binnen de lijnen van de organisatie. Dit maakt dat ik gebruik kan maken van mijn kwaliteiten, bijvoorbeeld een luisterend oor bieden en een onvoorwaardelijke accepterende houding jegens de cliënten. Tevens heb ik de ruimte om mijn verbeterpunten te ontwikkelen.

De variatie en huiselijke sfeer binnen de organisatie maakt dat er veel ruimte is voor ontplooiing en feedback. Dit is iets wat ik dan ook zeer belangrijk vind voor de medewerkers en de cliënten. Kortom voelt La Luna Care als een tweede thuis.

Babet

Babet

MBO groepsbegeleider

 

Mijn naam is Babet. Ik ben werkzaam bij La Luna Care als activiteitenbegeleider op de dagbesteding en als woonassistent op de woonboerderij.

Ik heb 8 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. De eerste 5 jaar met volwassenen, daarna op een zorgboerderij met jongeren en mijn laatste werkplek was met kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een visuele en verstandelijke beperking.
Daarnaast ben ik zelf moeder van 3 jongens, 2 zijn volwassen en de jongste van 17 jaar heeft een ernstige meervoudige beperking. Daardoor weet ik uit ervaring hoe belangrijk goede zorg is. Maar ook hoe ingewikkeld soms. Nu maak ik de stap naar jeugdzorg, waar ik ontzettend veel zin in heb.

Wat mij gelijk opviel en aantrekt bij La Luna Care is de visie en werkwijze. Respectvol en liefdevol met elkaar omgaan. Iedereen in zijn eigen kracht zetten. Naast elkaar staan en saamhorigheid.
De sfeer, de cliënten en de prachtige pure uitstraling van het terrein/camping maken me erg blij.
Ik kijk ernaar uit om samen met de cliënten en collega’s een mooie tijd tegemoet te gaan.

Maaike

Maaike

HBO Sociaal werker jeugd

 

Ik ben Maaike Ferwerda en werk ik als ambulant en groeps-begeleider bij La Luna Care. Ik heb de
opleiding Social Work, een HBO Master Pedagogiek en een docenten opleiding
Maatschappijleer afgerond. Daarnaast ben ik mindfulnesscoach en wandel- en lifecoach. Ook
doe ik aan yoga, boksen, paardrijden en ben ik gek op alles rondom de boerderij. En op mijn
Golden Retriever pup Saar.  Van al deze middelen maak ik gebruik tijdens mijn begeleiding, als
dat passend is bij de jongere of volwassene waarmee ik werk.
In de functie van ambulant begeleider bij La Luna Care kan ik al mijn kennis, ervaring en
kwaliteiten inzetten. Ik werk met name een-op-een op in de beleeftuin bij La Luna Care.
Gesprekken voer ik bijvoorbeeld graag wandelend met een ezel, hond of pony of tijdens het
uitmesten van een stal. Op deze manier zijn de gesprekken minder stijf en natuurlijker en
komen de jongeren of volwassenen waarmee ik werk letterlijk en figuurlijk in beweging. En dat
is vaak de eerste stap bij verandering.

 

 

Anneloes

Anneloes

HBO student service, welzijn en zorg 2e jaars en assisitent begeleider.

 

Mijn naam is Anneloes en ik ben stagiair bij La Luna Care. Ik zit nu in mijn
tweede jaar HBO Service, Welzijn en Zorg (AD) bij NHL Stenden. Een hele
brede opleiding, waar ik nog veel kanten mee op kan.

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, en zet dit dan ook graag in als
tool samen met de cliënten. Mijn eigen creativiteit uit zich vooral in
fotograferen, (water)verven en kaartjes maken. Ik vind het belangrijk om
een vertrouwensband op te bouwen en te kijken naar waar een persoon
behoefte aan heeft. Werken in de zorg vind ik ontzettend mooi omdat ik
er gelukkig van word om mensen te helpen.

Iris

Iris

Hbo student Toegepaste psychologie 3e jaars

 

Mijn naam is Iris en ik ben momenteel stagiaire HBO Toegepaste Psychologie, hierin heb ik de richting jeugd gevolgd en daarnaast ben ik voor mijn minor een paar maanden naar Tanzania geweest. Ik ben erg enthousiast in mijn stage bij La Luna Care. Ik kijk ernaar uit om veel te leren en tegelijkertijd iets toe te kunnen voegen vanuit de kennis en ervaring die ik inmiddels opgedaan heb.
Ik vind het belangrijk om gezond te leven, door middel van gezond te eten en sporten, maar ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn. Het lijkt mij leuk om op dit gebied ook wat te ondernemen met cliënten.
De visie van La Luna Care spreekt mij erg aan, het is belangrijk om cliënten met respect te behandelen, dan zul je dit ook terugkrijgen. Ik heb een nieuwsgierige en niet-oordelende houding. Ik hoop zo een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan hun welzijn en ontwikkeling.

 

Laura

Laura

Hbo student Social Work 4e jaars Jeugd

Mijn naam is Laura, een enthousiaste
23-jarige student aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Momenteel
ben ik bezig met de opleiding Sociaal Werk, met als specialisatie jeugd. In
september begin ik aan mijn vierde leerjaar, wat bij ons inhoudt dat ik een
volledig jaar stage zal lopen.
Op dit moment woon ik nog in Sneek, samen met mijn ouders. Vanaf half mei
heb ik een kamer in Groningen, daardoor zal de reisafstand dan gelukkig ook
verminderen.
In mijn vrije tijd sport ik graag in de sportschool, ik hou van lezen en
momenteel werk ik een paar uur in de week bij de Escape room in Sneek.
Ik ontdekte dit stageaanbod op Indeed en werd meteen blij door de prachtige
omgeving waarin jullie werken en de aanwezigheid van de leuke dieren. Ook
sprak mij de gezellige sfeer van het kleine bedrijf mij erg aan.
Ik kijk er enorm naar uit om mij bij het team aan te sluiten en samen te werken.

 

Sunny

Sunny

MBO student helpende zorg&welzijn

 

Ik ben Sunny en ik wordt begeleid door La Luna Care sinds mijn 17e vanuit huis richting zelfstandigheid. Op mijn 18e ben ik bij casa gaan wonen, ook om de relatie tussen mij en me familie sterker te krijgen en te verbeteren.

Ik heb in het verleden de opleiding van praktijkonderwijs afgerond net als de opleiding Assistent dienstverlening, hierbij heb ik samen met mijn begeleider een leuke stage bij een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang gevonden en daarna in een verzorgingstehuis bij de facilitaire dienst. Alles is gelukkig succesvol verlopen. Nu loop ik stage bij La Luna Care op de dagbesteding voor mijn vervolgopleiding Helpende zorg & welzijn. Iets wat ik niet had verwacht is me gelukt. Wat ik hier fijn vindt is dat iedereen respectvol met elkaar omgaat, ik durf ook mezelf te zijn wat ik in het begin erg spannend vond.

Wat ik allemaal al geleerd heb is, ik ben socialer geworden en ben meer open tegenover anderen.
Mijn doelen zijn om happy te zijn met wie ik ben, zelfstandig en onafhankelijk te zijn op een plekje van mezelf.

Jolien

Jolien

ZZP-er MBO begeleider en Ruitercoach-Horsemanship

 

 

Ik ben Jolien Niehof,  en ik woon met mijn gezin in Heiligerlee. Ik ben begeleider en heb mijn eigen bedrijf Jo.Horses.

Hiervoor heb ik verschillende scholing gevolgd zoals de opleiding Ruitercoach, Centered riding en Koetsier enkel en dubbel-span. Momenteel volg ik de opleiding Naturel Horsemanship.
Ik werk vanaf mijn eigen locatie ook op locatie.
De passie en liefde voor paarden bestaat al mijn hele leven waarin alles zo paardnatuurlijk en paardvriendelijk moet zijn.
Mensen en paarden samen brengen is fantastisch.
Ik breng mensen en paarden samen tijdens de lessen en workshops die ik verzorg, zowel op, achter als naast het paard.

Marije

Marije

ZZP-er HBO psychosociaal hulpverlener

 

Ik ben Marije, opgeleid als psychosociaal therapeut en begeleid mensen bij zelfontwikkeling, dit doe ik met ondersteuning van onze kudde paarden.

Paarden zijn de rode draad in mijn leven, ze zetten me dagelijks voor uitdagingen om van te leren. Ik ben dankbaar voor de mooie levenslessen die ze me bieden.

Confronterend, ontroerend en uiteindelijk altijd helend.

Het begeleiden van mensen in het ervaren van hun eigen kracht en de groei hier in zien maakt het werken met mensen en paarden tot een fijne bezigheid.

Marjolijn

Marjolijn

ZZP-er HBO wijkverpleegkundige en kwaliteitsconsultant

 

Ik ben Marjolijn en al 30 jaar als zzp’er werkzaam in de zorg. Ik werk als Wijkverpleegkundige en daarnaast als Kwaliteitsconsultant, waarbij ik adviseer en toets op toepassing van wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk van de thuiszorg.

Ik vind het een voorrecht om te werken voor La Luna Care, omdat ik het belangrijk vind dat de cliënt centraal staat en dat er wordt afgestemd op en aangesloten bij de  individuele cliënt, om te kijken hoe deze maximaal tot z’n recht kan komen en er zo voor te zorgen dat de cliënt passende zorg en begeleiding krijgt.

Clientenraad

Roulan Kakeh ( Lid )

Student en client van woonboerderij Casa in het traject naar zelfstandigheid

Hilda Damkat ( Lid )

Met pensioen en client ambulante begeleiding en dagbesteding

Jan Brongers ( Aspirant Lid )

Client van woonboerderij Casa in het traject naar zelfstandigheid

Housnia Abba ( Lid )

Client ambulante begeleiding en dagbesteding

clientraad

Raad van Commissarissen

Rob Hartmans van de Rijdt

Voorzitter;  Oud-directeur Centrale Huisartsendienst Drenthe. Thans consultant en interim-manager voor profit en non-profit organisaties. Rob is daarnaast in diverse bestuursfuncties voor verenigingen en stichtingen actief geweest en nog actief.

Hillegonda Schaaphok

Sinds 2006 ben ik actief in de zorg en welzijn sector als interim manager.
Recent ben ik de switch gaan maken om mijn kennis te delen op het gebied van mijn passies: talentmanagement en leidinggeven. Nu geef ik vooral workshops en trainingen.
De zorg en haar toekomst blijven mij echter boeien, daarom heb ik mij verbonden aan La Luna Care, om op afstand toch mijn steentje bij te dragen aan dit vooruitstrevende zorgconcept. Mijn motto? 1+1 maakt 3…