Begeleiding in de groep

Kleinschalige Dagbesteding en ervaringsplaatsen.

Je hebt bij ons de mogelijkheid om een gevarieerd aanbod te volgen in onze kleinschalige dagbesteding. Het doel is het bevorderen en/of in stand houden van vaardigheden en zelfredzaamheid, ervaring opdoen en leren hoe het is om te werken. Heb je een lichamelijke en/of psychische beperking, een hersenletsel of een chronische ziekte en kun je niet, niet meer of tijdelijk niet deelnemen aan het reguliere arbeidsproces, ongeacht leeftijd, dan kun je een beroep doen op ons aanbod. La Luna Care werkt met programma’s. We kunnen op deze manier op een meer gestructureerde wijze werken en kunnen zelfstandiger aan de doelen werken. Je maakt aan het begin van de dag een keuze aan welk programma je wilt/kunt deelnemen. Bij ieder programma wordt een begeleider, vrijwilliger en/of stagiaire ingedeeld. Op onze locatie is een aangepast toilet en douche aanwezig en tevens één rustruimte met een bed.

We zijn er voor jou.

Voor de begeleiding in de groep dient wel een jeugdzorg, WLZ of WMO indicatie toegewezen te zijn. Is dit niet het geval dan is particulier ook mogelijk. Onze tarieven worden bepaalt door de klasse van de indicatie, voor informatie hierover kun u bellen of mailen. Om je bij ons prettig te voelen is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van jou sociale situatie. Onze WTZi erkenning is een eerste leidraad of onze dagbesteding wel bij jou past. Aan de hand van de intake bepalen we samen of wij een geschikte dagbesteding aan jou kunnen bieden. Dit hangt af van jouw situatie, maar ook van de groepssamenstelling en de beschikbare begeleiding. Het is mogelijk om bij ons uren in te kopen voor de dagbesteding. U kunt elke dag  bij ons terecht tussen 9 en 16 uur voor verschillende activiteiten, gezelligheid, ontmoetingen, er op uit en incl. lunch. 

 

Ervaringsplaatsen bij La Luna Care.

Samenwerking is vooral gebaseerd in het zoeken naar een juiste volgorde van acties tot het behalen van de doelen om een volwaardige baan te vinden.  Er wordt en plan gemaakt en indien nodig bij gesteld. Er wordt gekeken welke evt. vooropleidingen er zijn/nodig zijn om verder te komen, tevens wordt er gekeken of een opleiding op dat moment haalbaar is. Ook wordt er gekeken of er psychische problematieken ten grondslag liggen waardoor een plan aangepast of bij gesteld moet worden. Het uiteindelijke doel is om mee te kunnen draaien in de maatschappij.

La Luna Care biedt ervaringsplaatsen aan in de vorm van administratieve taken, wellness assistent, gastvrouw/ gastheer, klussen en onderhoudt en uiten van creativiteit.

Ook kun je een certificaat behalen, dit certificaat laat zien dat je aan goed werknermersschap voldoet. Om mee te draaien in de maatschappij en bij het hebben van een volwaardige baan zijn een aantal zaken erg belangrijk zoals o.a: afspraken maken en nakomen, op tijd komen, normen en waarde van verschillende mensen en aanpassen in de werksfeer, omgaan met autoriteiten, samenwerken, zinvol en nuttig werk leveren, aanvoelen van ruis op de werkvloer, actie ondernemen, initiatief nemen, hygiëne code, inzichten krijgen in probleem situaties en onderhouden van de werkplek.

Deze competenties zijn erg belangrijk om bij participatie in de maatschappij tot een hoger niveau te komen. Als je deze test haalt dan krijg je een pas waarop staat dat je aan GoedWerknemerschap voldoet.

Zie onderstaande link voor het keurmerk.

MKBGW-site
 

Programma Wellness assistent: 

Losse workshops te volgen zoals (workshop visagie, cosmetische voetverzorging of manicure.)

Incl. Behalen certificaat.

€50,00 per 2 uur les.
Na de eerste les wordt bekeken hoeveel lessen er nodig zijn om het certificaat te behalen.

Model meenemen tijdens de lessen. Voor aanvang van de eerste les kun je het les materiaal op komen halen. Dan kun je alvast alles doorlezen en oefenen. Je kunt de workshops ook volgen via de dagbesteding mits je een indicatie hebt voor begeleiding in de groep. Je hoeft dan geen extra kosten te betalen. Materialen om thuis verder mee aan de slag te gaan zoals make up en andere verzorgingsproducten zijn voor eigen kosten. Deze zijn te bestellen via La Luna Care.

Je leert alles over verzorging, hygiëne en omgang met de mensen/ klanten die je behandeld.

Programma 1: Creatief Schilderen, tekenen, boetseren met klei, breien, op de naaimachine, knutselen of taarten/koekjes bakken of houtbewerking. 

Programma 2: Vaardigheidstraining Sjoelen, bewegen op muziek, hometrainer, zit fiets,  muziek maken. Geheugenspellen, computer, koken, spellen /kaarten, internet /mailen

Programma 3 : Gastvrouw/Gastheer Koffie en thee schenken aan klanten, gasten en collega’s, evt. boodschappenlijstje maken en boodschappen doen, lunch voorbereiden en alles weer netjes opruimen en klaarzetten voor de volgende dag.  Assisteren bij activiteiten volgens agenda.

Programma 4 : Klussen en schoonmaken Helpen bij onderhoud op onze locatie, was verzorgen, schoonmaak werkzaamheden en kleine reparaties.

Programma 5: Licht administratief werk Archiveren, kopiëren, zorgdossiers in elkaar zetten, lamineren, versnipperen, sorteren. 

Programma 6: Wellness assistent Je kunt certificaten behalen voor manicure/cosmetische voetverzorging en visagie.

Programma 7: Winkel assistent Bedienen van de klanten in de winkel, afrekenen, winkel netjes en schoon bijhouden, spiegelen, prijzen en bijhouden van de webshop (creaties van de dagbesteding).