Dagbesteding en ervaringsplaatsen

 

“Sociale activatie door middel van dagactiviteiten die de eigen regie en zelfredzaamheid vergroten”samen zoeken naar
werkzaamheden die jouw liggen.
Bij ons krijg je de kans om mee te kijken in werkvelden waar je normaal niet zomaar binnenkomt. 

Hieronder zie je de fases.
Traject naar zelfstandigheid in werk voor burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt.   

Fase 1

Vind je draai
Fase 1 duurt gemiddeld één maand. Deze maand is bedoeld om je draai te vinden en kennis te maken met de werkzaamheden die jij gaat doen. In deze maand ga je kennis maken met het vak en je gaat meekijken met een ervaren medewerker om zo zelf te ondervinden welke werkzaamheden en handelingen dit beroep met zich mee draagt.
Punten die voorbij komen zijn:
• Kennis maken met je naaste collega’s.
• Kennis maken met de instanties waar je mee te maken krijgt.
• Kennis maken met de werkzaamheden die je moet gaan doen.
• Eigen ervaring op doen.
• Vragen stellen.

Fase 2


Ervaren

Fase 2 duurt gemiddeld drie maanden. Deze maanden zijn bedoeld om te ondervinden en te ervaren. Je neemt onder begeleiding actief deel aan de werkzaamheden in jouw rol.
In de loop van fase 2 begin je met je te oriënteren wat en hoe je in de toekomst verder wilt als je het traject naar zelfstandigheid hebt afgesloten.  Je inschrijven voor een opleiding of inschrijven voor werk zijn daarbij te nemen stappen.

Fase 3

Zelfstandig
Fase 3 duurt gemiddeld zes maanden. Deze maanden zijn bedoeld om zelf aan de slag te gaan met het geleerde uit de werkzaamheden van fase 2. De activiteiten lopen in fase 3 door, wat er veranderd is  is de manier van begeleiden. De begeleiding is aanwezig en laat jou zelfstandig werken.

Fase 4

Afronding
Fase 4 duurt gemiddeld 3 maanden. In deze maanden laat je zien wat je geleerd hebt in het afgelopen traject naar zelfstandigheid. De begeleiding is aanwezig en zal je op jouw verzoek ondersteunen waar nodig. Deze fase sluit je af met een certificaat. Dit certificaat laat zien dat je aan Goed Werknermersschap voldoet.

Ervaringsplaatsen bij La Luna Care

Samenwerking is vooral gebaseerd op het zoeken naar een juiste volgorde van acties tot het behalen van de doelen om een volwaardige baan te vinden. Er wordt een plan gemaakt en indien nodig bijgesteld. Samen wordt er onderzocht welke vooropleidingen er zijn/nodig zijn om verder te komen en of deze haalbaar zijn voor jou op dit moment en/of in de nabije toekomst.. Ook wordt er gekeken of er psychische problematieken ten grondslag liggen waardoor een plan aangepast of bij gesteld moet worden. Het uiteindelijke doel is om mee te kunnen draaien in de maatschappij.

La Luna Care biedt ervaringsplaatsen aan in de vorm van administratieve taken, wellness assistent, gastvrouw/ gastheer, keuken assistent, klussen en onderhoud en uiten van creativiteit.
Ook kun je een certificaat behalen, dit certificaat laat zien dat je aan GoedWerknermersschap voldoet. Om mee te draaien in de maatschappij en bij het hebben van een volwaardige baan zijn een aantal zaken erg belangrijk zoals sociale vaardigheden, motivatie, arbeidsvaardigheden en leerhouding..

Deze competenties zijn erg belangrijk goed te kunnen participeren in de maatschappij . Als je kan laten zien dat je aan deze vaardigheden kan voldoen dan krijg je een certificaat waarop staat dat je aan GoedWerknemerschap voldoet.
Zie onderstaande link voor het keurmerk.

MKBGW-site

Programma 1:

Gastvrouw/Gastheer/ keuken assistent; koffie en thee schenken, gasten en collega’s de weg wijzen binnen de camping. In het onze orangerie ondersteunen bij koken en broodjes voorbereiden voor de verkoop aan onze gasten en medewerkers en een boodschappenlijstje maken en boodschappen doen, vergaderlunch voorbereiden en alles weer netjes opruimen, schoonmaken en klaarzetten voor de volgende dag. In de theetuin koffie en thee schenken.

Programma 2 :
Klussen, Dierenverzorging en schoonmaken en helpen bij onderhoud op onze locatie, was verzorgen, schoonmaak werkzaamheden en kleine reparaties en oud ijzer ophalen.  Grasmaaien  en Moestuin en tuinonderhoud op het terrein. Duurzame bricketten persen van ezel en paardenmest. Duurzaam hergebruik van oud hout en andere materialen.

Programma 3 :
Wellness assistent; je kunt certificaten behalen voor manicure/cosmetische voetverzorging/ gellak/ wenkbrauwen shapen en visagie.

Programma 4 :
Creatief; zoals handwerken (wordt verkocht in de winkel) schilderen, tekenen, boetseren met klei, breien, op de naaimachine, knutselen of taarten/koekjes bakken of houtbewerking. Het pimpen van een pipowagen of caravan.  

Kleinschalige Dagbesteding en ervaringsplaatsen.

Je hebt bij ons de mogelijkheid om een gevarieerd aanbod te volgen. Het doel is het bevorderen en/of in stand houden van vaardigheden en zelfredzaamheid, ervaring opdoen en leren hoe het is om te werken. Heb je een lichamelijke en/of psychische beperking, een hersenletsel of een chronische ziekte en kun je niet, niet meer of tijdelijk niet deelnemen aan het reguliere arbeidsproces, ongeacht leeftijd, dan kun je een beroep doen op ons aanbod. La Luna Care werkt met programma’s en volgens de 4 fases. We kunnen op deze manier op een meer gestructureerde wijze werken en kunnen zelfstandiger aan de doelen werken. Bij ieder programma wordt een begeleider, vrijwilliger en/of stagiaire ingedeeld.

We zijn er voor jou.
Voor de begeleiding in de groep dient wel een WMO indicatie toegewezen te zijn. Is dit niet het geval dan is particulier ook mogelijk. Onze tarieven worden bepaald door de klasse van de indicatie, voor informatie hierover kun u bellen of mailen. Om je bij ons prettig te voelen is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van jou sociale situatie. Onze WTZi erkenning is een eerste leidraad of onze dagbesteding wel bij jou past. Aan de hand van de intake bepalen we samen of wij een geschikte dagbesteding aan jou kunnen bieden. Dit hangt af van jouw situatie, maar ook van de groepssamenstelling en de beschikbare begeleiding. Het is mogelijk om bij ons uren in te kopen voor de dagbesteding. Je kunt elke dag bij ons terecht tussen 9 en 16 uur voor verschillende activiteiten, werkzaamheden, gezelligheid, ontmoetingen, en ervaring opdoen. Dit wordt aangeboden incl. lunch.

“Als 15 jarig puber “meisje” kwam ik bij hun wonen. Met trans-gender problematiek, een voogd en ouders die het lastig vonden om mij te ondersteunen. Het contact met mijn ouders bleef onder begeleiding en bij oma mocht ik altijd zijn. Kort na mijn verhuizing zijn we direct gestart met mij trans-gender traject en ben ik inmiddels officieel een man van 19 jaar. Mijn droom kwam uit en ik ben hierin onvoorwaardelijk gesteund en is het eigenlijk raar om te beseffen hoe ver ik al ben. Op hun dagbesteding heb ik geleerd om te werken en kwam ik tot de ontdekking graag weer naar school te willen. Ook dit is gelukt. Inmiddels woon in zelfstandig met ambulante begeleiding, kan ik altijd een beroep op ze doen en werk ik zelfstandig op een beschermde werkplek. Mijn financiën zijn op orde en ik heb geen enkele schuld. Hier ben ik trots op. Kortom voel ik mij heel prettig bij La Luna Care en heb ik alle fases doorlopen om te staan waar ik nu ben. Dankjewel 😘 zonder jullie stond ik niet waar ik nu sta…”


De werkzaamheden als Gastvrouw-heer zijn:

• Zorg dragen voor ontvangst van de gasten
• Gasten helpen, met aansluiten stroom, sanitaire voorzieningen laten zien, Orangerie en mogelijkheden bespreken
• Gasten informatie geven over de camping.
* Interne post rondbrengen.
• Koffie en thee schenken aan gasten en collega’s.

De werkzaamheden als Keukenassistent zijn: 
• Boodschappenlijstje maken en boodschappen doen/ bestellen online.
• Lunch voorbereiden
• Assisteren bij activiteiten volgens agenda.
* Lunch bereiden
* keuken volgens HACCP schoonmaken
• Zorg dragen dat alles is opgeruimd en klaar staat voor de volgende dag.

De werkzaamheden als Wellnessassistent zijn:
* Zorg dragen voor ontvangst gasten en verzorgen koffie/thee.
* Hygiënisch werken
* Inplannen van klanten en afrekenen van behandelingen
* Je leert nagels lakken en vijlen, gellak aanbrengen en eraf halen, make-up aanbrengen, wenkbrauwen verven en epileren, cosmetische pedicure spa behandelingen, masseren.

De werkzaamheden als Onderhoudsassistent zijn: 
• Grasmaaien en bomen snoeien
* Werken in de moestuin, zaaien, stekken, schoffelen composteren
* Schoonmaken sanitaire ruimte
* Oud ijzer halen en sorteren
* Kleine reparaties, verven enz…

De werkzaamheden als Dierenverzorgingsassistent zijn: 
• Pony’s borstelen
* Schoonmaken hokken en stallen
* Pony’s op het land zetten en van het land halen
* Dieren eten en water geven
*Dieren knuffelen en aandacht geven
*Met de pony’s of honden wandelen
*Land pony’s verplaatsen met stroompaaltjes